Sint-Idesbald Orthopedagogisch Centrum


De Zilten 52 8800 Roeselare
051 26 43 00 Klik om te bellen

Over Sint-Idesbald Orthopedagogisch Centrum

Sint-Idesbald is de overkoepelende naam voor onze initiatieven in buitengewoon onderwijs, zorg voor personen met een handicap, jongerenwelzijn en sociale economie. Historisch gegroeid vanuit een aanbod voor minderjarigen, nl. buitengewoon onderwijs met internaat,  zijn we vandaag een intersectorale netwerkorganisatie. Het onderwijzen, laten groeien en ontwikkelen van kinderen, volwassenen en hun netwerk, is wat ons drijft. Leven, leren en werken lopen hierbij door elkaar, wat maakt dat we op deze verschillende levensdomeinen tegelijk actief zijn.

Als eerste lijnszorg bieden wij rechtstreeks toegankelijke hulp aan. Dit is laagfrequente ondersteuning voor personen met een (vermoeden) van een beperking.
Bij ons kan je terecht voor zowel ambulante (op bureau) als mobiele (bij je thuis) begeleiding. Ook dagondersteuning is mogelijk binnen RTH.
En voor wie tijdelijk even wil logeren, is er de mogelijkheid om enkele dagen te verblijven in onze logeerstudio.

Naast begeleiding heb wij ook een info en advies loket. Hier kan je 2 halve dagen per week terecht met vragen rond je (VAPH)dossier: uitleg rond brieven, te nemen stappen, te volgen procedures ...
Openingsuren van het loket zijn te vinden op onze website. Ook online een afspraak maken is hier mogelijk.

Diensten

Begeleiding verstandelijk en lichamelijk gehandicapten
Diensten

Onze locatie

Logo Sint-Idesbald Orthopedagogisch Centrum

Sint-Idesbald Orthopedagogisch Centrum

Sint-Idesbald Orthopedagogisch Centrum


De Zilten 52 8800 Roeselare
051 26 43 00 Klik om te bellen