Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje


K. Astridlaan 32 3500 Hasselt
078 05 52 00 Klik om te bellen

Over Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje

Informatie en documentatiecentrum met betrekking tot zwangerschap, geboorte en kraamperiode. Wij beantwoorden al uw vragen en verwijzen u graag verder naar de juiste dienst/hulpverlener. We beschikken over een uitgebreide databank met hulpverleners werkzaam in de pre- en postnatale periode. Op regelmatige basis organiseren we workhops en infomomenten voor (aanstaande) ouders ism de Huizen van het Kind.

Voor professionelen hebben wij ook een aanbod: men kan bij ons terecht voor vorming en advies. Daarnaast organiseren we op regelmatige basis netwerkmomenten, waarbij we thema's als kwetsbaar zwangerschap, borstvoeding, afstemming 1e en 2e lijn, ... onder de aandacht brengen. Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie.

Via het project Buddy bij de Wieg proberen we kwetsbare gezinnen extra te ondersteunen. Studenten vroedkunde van Hogeschool PXL gaan als buddy langs in het gezin. Ze bieden een luisterend oor, kijken samen met het gezin wat hun noden zijn, en proberen hier een antwoord op de vinden. Hiervoor gaan ze toeleiden naar andere hulpverleners of diensten, en geven ze informatie aan het gezin. Ze kunnen ook praktische hulp bieden zoals het verzamelen van de kinderuitzet bijvoorbeeld. Aanmelden voor buddy bij de wieg kan na toestemming van het gezin. Bij voorkeur starten we vroeg in de zwangerschap.

 

Foto's

Diensten

Informatie en voorlichting, workshops en vorming
Vrijwilligerswerk

Onze locatie

Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje


K. Astridlaan 32 3500 Hasselt
078 05 52 00 Klik om te bellen